Spring naar de content
Mijn aanmelding

De rechtbank heeft onder meer geoordeeld dat de autofabrikanten onrechtmatig hebben gehandeld, doordat zij de kopers van auto’s opzettelijk hebben misleid. De auto’s met sjoemelsoftware voldoen niet aan de wet en bevatten daarom niet de eigenschappen die u mocht verwachten bij de aanschaf van de auto (non-conformiteit). Daardoor heeft u als koper van de auto te veel betaald voor de auto toen u die kocht.

De rechtbank heeft het teveel betaalde bedrag begroot op EUR 3.000,- voor een nieuwe auto en EUR 1.500,- voor een tweedehandsauto. Daarnaast is niet uitgesloten dat u nog andere schade heeft geleden.

Consumenten bij officiële dealer

Voor consumenten die hun auto bij een officiële Nederlandse Volkswagen, Audi, SEAT of Škoda dealer hebben gekocht, heeft de rechtbank geoordeeld dat zij recht hebben op prijsvermindering ter hoogte van bovengenoemd bedrag. Consumenten kunnen deze vordering instellen tegen de Nederlandse dealers. Daarnaast kunnen zij een schadevergoedingsvordering instellen tegen de autofabrikanten. Consumenten kunnen dus zowel bij de officiële Nederlandse dealers als bij de autofabrikanten terecht. Car Claim kan daarbij helpen.

Zakelijke kopers bij officiële dealer

Voor zakelijke kopers die hun auto bij een officiële Nederlandse Volkswagen, Audi, SEAT of Škoda dealer hebben gekocht, heeft de rechtbank geoordeeld dat zij op basis van het onrechtmatigheidsoordeel een schadevergoedingsvordering ter hoogte van bovengenoemd bedrag kunnen instellen tegen de autofabrikanten. Of dit ook kan tegenover de Nederlandse dealers kon de rechtbank in deze collectieve procedure niet vaststellen. Dit hangt namelijk af van de individuele omstandigheden van het geval en zal daarom in een nadere procedure individueel beoordeeld moeten worden. Car Claim kan daarbij helpen.

Consumenten en zakelijke kopers niet bij officiële dealer

Consumenten en zakelijke kopers die hun auto niet bij een officiële Nederlandse dealer hebben gekocht, kunnen op basis van het onrechtmatigheidsoordeel eveneens een schadevergoedingsvordering instellen tegen de autofabrikanten. Car Claim kan daarbij helpen.

menu