Der Claim in het nieuws

Autoweek: 'EXTRA GARANTIE SJOEMELSOFTWARE NIET VOLDOENDE' *UPDATE*

Woensdag wist de Europese Commissie bij Volkswagen twee jaar extra garantie te bedingen voor eigenaren van een VW met sjoemelsoftware. De Stichting Volkswagen Car Claim neemt daar echter geen genoegen mee.

Link: Autoweek.nl.

Financial Times: VW faces diesel refund threat in Europe

Volkswagen is facing its biggest threat from European consumers in the diesel emissions saga as the largest group of car owners to combine in an action on the continent prepares for a complaint against the carmaker.

Link: Financial Times.

Financieel Dagblad: Oud-directeur ANWB kijkt liever niet meer om

Drie jaar na zijn gesneefde poging Ombudsman te worden, staat Guido van Woerkom wederom in de schijnwerpers. Dinsdag werd bekend dat de oud-hoofddirecteur van de ANWB de stichting Volkswagen Car Claim zal leiden. Van Woerkom (61) wil via de rechter afdwingen dat de Duitse automaker en zijn softwareleverancier Bosch eigenaren van Volkswagens, Audi's, Seats, Skoda's en Porsches vergoedt waarin sjoemelsoftware zit. Het zou gaan om zo'n 180.000 Nederlanders.

Link: Fd.nl.

Telegraaf: VW-claim niet voor niets in Nederland

AMSTERDAM - Nederland is het walhalla voor massaclaims. Over de slagingskansen zijn de meningen verdeeld, maar dat Stichting Volkswagen Car Claim aankondigde Volkswagen juist voor de Nederlandse rechter te slepen, is geen toeval.

Link: Telegraaf.

nu.nl: Nederlandse stichting kondigt juridische procedure tegen Volkswagen aan

De Nederlandse stichting Car Claim bereidt een juridische procedure voor tegen Volkswagen, leverancier Bosch en Nederlandse verkopers van Volkswagen.

Link: Nu.nl.

Financieel Dagblad: Claimstichting wil miljarden van Volkswagen en Bosch

De Stichting Volkswagen Car Claim wil dat Nederlandse eigenaren van een Audi, Seat, Skoda, Porsche of Volkswagen waarin sjoemelsoftware zit, een vergoeding krijgen. De stichting, geleid door oud-ANWB-directeur Guido van Woerkom, bereidt een juridische procedure voor tegen Volkswagen en softwareleverancier Bosch.

Link: Fd.

RTL-Z: Nederlandse stichting dreigt Volkswagen met miljardenclaim

Een Nederlandse stichting wil ook voor Europese Volkswagenbezitters een regeling treffen met de Duitse autofabrikant. De stichting overweegt een rechtszaak tegen Volkswagen aan te spannen. De inzet: het terugbetalen van de nieuwwaarde.

Link: RTL-Z.

Autoweek: 180.000 GEDUPEERDEN EISEN REDELIJKE COMPENSATIE

De Nederlandse stichting Car Claim bereidt een juridische procedure voor tegen Volkswagen, leverancier Bosch en Nederlandse verkopers van Volkswagen. De procedure zou worden gestart namens ongeveer 180.000 autobezitters die zijn gedupeerd door de dieselgate, meldt de stichting dinsdag.

Link: Autoweek.nl.

Telegraaf: Claimclub eist geld VW terug

AMSTERDAM - Volkswagen hangt een miljardenclaim boven het hoofd van Nederlandse autobezitters. Bezitters van een sjoemeldiesel van het merk Audi, Seat, Skoda, Porsche of Volkswagen willen een vergoeding die kan oplopen tot de aanschafprijs van hun auto.

Link: Telegraaf.

Telegraaf: Sjoemel-auto’s terugnemen

Maar liefst 180.000 Nederlanders hebben een auto van Volkswagen met sjoemelsoftware. Vanaf vandaag starten zij een juridische procedure tegen de Duitse autofabrikant om schadeloosstelling te krijgen.

Link: Telegraaf.

Radar: Mogelijk miljardenclaim voor Volkswagen wegens sjoemeldiesels

Ontevreden eigenaren van zogenoemde sjoemeldiesels van Volkswagen zouden de volledige aanschafwaarde van hun wagen terug moeten kunnen krijgen. Dat vindt de Stichting Volkswagen Car Claim die naar de rechter stapt om voor Nederlandse autobezitters een schadevergoeding af te dwingen bij Volkswagen, softwareleverancier Bosch en de Nederlandse verkopers van de auto's.

Link: Radar.

RTL nieuws: Nederlandse stichting dreigt Volkswagen met miljardenclaim

Een Nederlandse stichting wil ook voor Europese Volkswagenbezitters een regeling treffen met de Duitse autofabrikant. De stichting overweegt een rechtszaak tegen Volkswagen aan te spannen. De inzet: het terugbetalen van de nieuwwaarde.

Link: RTL Nieuws.

Autoblog.nl: 180.000 Nederlandse eigenaren willen geld zien van VW

Stichting Volkswagen Car Claim (SVCC) gaat namens 180.000 Nederlandse autobezitters een juridische procedure starten tegen Volkswagen, de dealers van het merk en toeleverancier Bosch. 

Link: Autoblog.nl.

Reuters - Euronews: Dutch group to launch lawsuit against VW over emissions cheating

AMSTERDAM (Reuters) – A Dutch group representing 180,000 Volkswagen owners said it was preparing a claim against the German auto manufacturer over the company’s use of software designed to conceal the true level of nitrogen oxide emissions caused by its diesel cars. The Volkswagen Car Claim Foundation said it had decided to take the step after discussions since 2015 with Volkswagen, Bosch and Dutch car dealerships that sold cars with the software had proved fruitless.

Link: Euronews.

Telegraaf: Koper Duitse Auto betaalde te veel

VW, Audi, Porsche, BMW en Daimler (Mercedes Benz) worden verdacht van kartelvorming in Duitsland. Daarvan zijn autokopers jarenlang de dupe geweest. In reactie verloren de producenten tot 4% op de aandelenbeurzen.

Link: Telegraaf.